Hasznos tanácsok

Az első beüzemeléskor, indítás előtt mindig töltse fel vízzel a szivattyút és majd csak ezután indítsa el. Amennyiben levegős a rendszer, akkor nem tudja nyomni a szivattyú a vizet.

A mélykúti szivattyúk esetében nem kell a légtelenítést elvégezni.

Soha ne üzemeltesse víz nélkül üresben a szivattyút, mert elromolhat ha hűtés nélkül üzemel.

Késő ősszel, a fagyok beállta előtt szerelje le a szivattyút a kútról, öntse ki belőle a vizet és így tárolja. Természetesen ha aknában van a szerelvényezés, akkor nem kell leszerelni a gépet.

Alföldi kutak esetében is végezze el a légtelenítést beüzemelés előtt. Öntse fel a kézipumpa mindkét ágát vízzel, majd kezdje el pumpálni a húzókart addig amikor már a kifolyón megjelenik a víz, amennyiben szükséges pótolja a pumpálás közben elfolyó vizet. Amikor a vizet sikerült felpumpálni a szelepek fölé, rakja fel a szivattyút, öntse fel vízzel és csak ezután indítsa el.

Az alföldi kutakat vízteleníteni kell a tél beállta előtt. Vegye le a szivattyút a kútról, majd a húzóágból és a szivattyú ágból is szorítsa ki a vizet. Amikor ez megtörtént a szelepek fellazulnak és a kútfej elejti a vizet, ami így visszaesik a nyugvó szintre és nem fagy el a kútfejben télen.

W3C Validations

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Kútfúró partner oldalunkKútfúrás képek, tippek, tanácsok